Πώς ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας να ανοίξουν τις κάμερές τους;


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Εξ' αποστάσεως εκπαίδευση, υπολογιστές, μικρόφωνα, κάμερες. Απαραίτητος πλέον εξοπλισμός για να κάνουμε το μάθημά μας σε οποιαδήποτε βαθμίδα της εκπαίδευσης και αν βρισκόμαστε. Πέρα όμως από τα τεχνικά προβλήματα που προκύπτουν, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κάμερα και το μικρόφωνο ανοίγουν ένα παραθυράκι στο σπίτι των μαθητών μας, στο δωμάτιό τους, στον εαυτό τους. Είναι να απορεί λοιπόν κάποιος όταν συναντάμε αντιρρήσεις στο να ανοίξουν οι κάμερες;


Το θέμα της ανοιχτής κάμερας απασχολεί γενικότερα την εκπαιδευτική κοινότητα και θέλει ιδιαίτερη προσοχή στη διαχείρισή του. Η κάμερα, το να βλέπουμε δηλαδή τον άνθρωπο που μας μιλάει ή που συμμετέχει στο μάθημά μας και μας παρακολουθεί είναι το πιο κοντινό που έχουμε αυτήν τη στιγμή στη δια ζώσης εκπαίδευση και πρέπει να το διαφυλάξουμε με νύχια και με δόντια και να το χρησιμοποιήσουμε με τον σωστό (για όλους) τρόπο. 

 

Στο σημερινό άρθρο θα βρείτε κάποιους τρόπους ώστε να πείσετε όσους μαθητές σας είναι λίγο απρόθυμοι να ανοίξουν τις κάμερές τους για τους δικούς τους λόγους. Και προσέξτε, δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο πρώτο σημείο είναι οι καλές σχέσεις και η αμοιβαία εμπιστοσύνη ανάμεσα σε καθηγητές και μαθητές!

Ετικέττες: camera, online teaching, students, covid19


Ενημέρωση: 12-11-2020 08:57 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα