Μουσική και χορός από...απόσταση!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Η πανδημία ανέτρεψε πολλά από τα πράγματα που είχαμε για δεδομένα, όπως τον τρόπο που διδάσκουμε τα μαθήματά μας και τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τους μαθητές μας. Άλλωστε, έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για το πώς διδάσκονται τα διάφορα μαθήματα εξ' αποστάσεως, ποιες πλατφόρμες είναι καλύτερες και ποιος τρόπος είναι πιο αποδοτικός. 


Τι γίνεται όμως με άλλου τύπου μαθήματα όπως η μουσική και ο χορός; Πώς αυτά έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα;

 

Όσο περνούσε ο καιρός και προσαρμοστήκαμε περισσότερο στη νέα αυτή κατάσταση, τόσο περισσότερες δραστηριότητες και πρωτοβουλίες προέκυψαν που αφορούσαν τα αντικείμενα της μουσικής και του χορού. Πολλοί ειδικοί ή εκπαιδευτικοί χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο να μοιραστούν τα ταλέντα τους και τα πράγματα που κάνουν. Πολλές νέες ιδέες γεννήθηκαν, πολλά ενδιαφέροντα projects δημιουργήθηκαν και έδειξαν ότι μπορούμε να είμαστε ευέλικτοι και δημιουργικοί όταν χρειάζεται. 

 

Δείτε στο σημερινό άρθρο μερικές τέτοιες ιδέες για όποιος ασχολούνται με τα θέματα αυτά ή απλά ενδιαφέρονται να ανοίξουν τους ορίζοντές τους. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε κάτι ανάλογο και στα ελληνικά σχολεία!

Ετικέττες: remote learning, dance, music


Ενημέρωση: 20-08-2020 07:53 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα