Κάνουμε τον θυμό ενάντια στον ρατσισμό, δράση!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Μπορεί κάποιος να συναντήσει τον ρατσισμό σε όλα τα μέρη του κόσμου. Τώρα είναι σε έξαρση στην Αμερική αλλά κάλλιστα μπορεί να τον συναντήσει κανείς και στην Ελλάδα, δίπλα του. Μετά τα τελευταία γεγονότα που συμβαίνουν, τις διαμαρτυρίες, τα επεισόδια, είναι σημαντικό οι εκπαιδευτικοί ανά τον κόσμο να μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές τους αυτόν τον θυμό που έχουν να τον διοχετεύουν σε δράσεις που θα βοηθήσουν το κοινωνικο σύνολο αλλά και τους ίδιους. 


Οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που έχουν καθημερινή επαφή με τα παιδιά, που ζουν μερικές φορές περισσότερο και από τους γονείς τον θυμό ή και τον φόβο τους, οπότε είναι κρίσιμο να μπορούν να διαχειριστούν τις καταστάσεις αυτές, που είναι τόσο κρίσιμες για όλο το κοινωνικό σύνολο και που μπορούν, με τον κατάλληλο χειρισμό, να φέρουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους. 

 

Στο σημερινό άρθρο θα δείτε πέντε συμβουλές, με τις ανάλογες πηγές, για να βοηθήσετε τους μαθητές να διαχειριστούν τη δύσκολη αυτή κατάσταση και να βρουν τρόπους εποικοδομητικούς να "ξεσπάσουν" τον θυμό τους. Να τους βοηθήσετε να αισθανθούν καλά ώστε να κάνουν και τον κόσμο καλύτερο. 

Ετικέττες: racism, education, teacher


Ενημέρωση: 18-06-2020 08:16 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα