Καινοτομία στην ανώτερη εκπαίδευση


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Εκπαίδευση δεν είναι μόνο το σχολείο, παρόλο που συνηθίζουμε να μιλάμε περισσότερο γι' αυτό! Τείνουμε να ξεχνάμε ότι και η ανώτερη εκπαίδευση έχει ανάγκη από βήματα μπροστά, από καινοτομία ώστε να μπορέσει να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες που συνεχώς προκύπτουν και, γιατί όχι, να προπορευτεί από αυτές. 


Μερικές φορές μάλιστα η καινοτομία στη συγκεκριμένη εκπαιδευτική βαθμίδα μπορεί να είναι και πιο εύκολη από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με υψηλότερο επίπεδο γνώσης και φοιτητές που έτσι και αλλιώς είναι πολύ περισσότερο πρόθυμοι να δοκιμάσουν νέα πράγματα. 

 

Στο σημερινό άρθρο μπορείτε να βρείτε 14 παραδείγματα για το ποιες καινοτομίες θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στην Ανώτερη Εκπαίδευση δίνοντας άλλη πνοή στα πανεπιστήμια και στη φοίτηση σε αυτά. Η πιο εντατική χρήση της τεχνολογίας, η ελευθερία στο να επιλέξει ο κάθε φοιτητής πραγματικά αυτό που θέλει να ακολουθήσει και η διευκόλυνση στα δίδακτρα ή και ο μηδενισμός τους με ταυτόχρονη εύρεση άλλων πόρων είναι κάποιες μόνο από τις ιδέες που αναλύονται. 

Ετικέττες: higher education, innovation


Ενημέρωση: 14-05-2020 08:15 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα