Πώς να γίνετε...επαγγελματίες στα διαδικτυακά μαθήματα!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Η νέα πραγματικότητα των εκπαιδευτικών σε όλον τον κόσμο είναι οι τηλεδιασκέψεις και τα διαδικτυακά μαθήματα! Κάποιοι είναι γεννημένοι για την κάμερα αλλά για κάποιους είναι πολύ δύσκολο να προσαρμοστούν και, κυρίως, να αποδώσουν στις νέες αυτές συνθήκες. Επειδή λοιπόν αυτή η κατάσταση δείχνει ότι θα γίνει η νέα κανονικότητα, γι' αυτό το σχολικό έτος τουλάχιστον, το άρθρο αυτό μπορεί να είναι η σανίδα σωτηρίας σας!


Για όλα τα νέα πράγματα που προκύπτουν στη ζωή μας, η γνώση σε πρώτο στάδιο και η οργάνωση σε δεύτερο είναι τα απαραίτητα βήματα για να τα κατακτήσουμε και να διαπρέψουμε. Στο σημερινό άρθρο λοιπόν θα δείτε 22 απλά κολπάκια, που θα βάλουν σε σειρά τη διαδικασία και θα μας ξε-αγχώσουν. 

 

Το πιο απλό, που είναι και το πρώτο που θα πρέπει να δούμε, είναι να μάθουμε πολύ καλά την πλατφόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε. Πρέπει να τη δουλέψουμε μόνοι μας, να ξέρουμε όλους τους χειρισμούς και τί μπορούμε να κάνουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή. Από εκεί και πέρα ο προγραμματισμός των μαθημάτων είναι βασικός, ώστε να οργανωθούμε και εμείς οι ίδιοι, ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε και το "σκηνικό" μας: Τα φώτα, τη γωνία της κάμερας, τον ήχο και το τί φαίνεται πίσω από εμάς! Είναι σημαντικό να ξέρουμε ακριβώς τί θα πούμε και τί θα δείξουμε. 

 

Α! Και λίγο χιούμορ πάντα βοηθά!

Ετικέττες: video call, teacher, covid19


Ενημέρωση: 16-04-2020 08:48 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα