Η σχολική αίθουσα στην...τσέπη μας!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Κοιτώντας γύρω μας δεν είναι δύσκολο να παρατηρήσουμε ότι όλοι είναι με ένα κινητό στο χέρι! Αν όμως παρατηρήσουμε καλύτερα θα διαπιστώσουμε ότι δεν το χρησιμοποιούν όλοι για να παίζουν ή για να επικοινωνούν μόνο. Το χρησιμοποιούν πλέον για να κάνουν όλο το εύρος των εργασιών που θα έκαναν και από έναν κανονικό υπολογιστή. Αυτό δεν θα μπορούσε να μην ισχύει και για τους μαθητές μας, οι οποίοι είναι σαφώς πιο εξοικειωμένοι στη χρήση κινητών συσκευών.


Το να φτιάξουμε λοιπόν μια εκπαιδευτική εφαρμογή για το κινητό είναι μια αναμενόμενη σκέψη, αν θέλουμε να "τραβήξουμε" τους μαθητές μας και να τους κάνουμε να ενδιαφερθούν περισσότερο για το σχολείο, σε ένα περιβάλλον που τους είναι πιο οικείο. Η δημιουργία εφαρμογών είναι πλέον αρκετά εύκολη αλλά πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας κάποιους βασικούς κανόνες για να μην χαθούμε. Τα πιο σημαντικά είναι να μπορούμε να ανεβάσουμε όλο το υλικό μας, να μπορούμε να δεχόμαστε εργασίες και να βαθμολογούμε, να μπορούν οι μαθητές μας να μας στέλνουν μηνύματα, να μπορούν οι μαθητές μας "να μαθαίνουν" ο ένας από τον άλλον και να έχει και γραμματειακή υποστήριξη. 

 

Είναι ενδιαφέρον πάντως, για όσους δεν το έχουν ξεκάθαρα στο μυαλό τους, να μελετήσουν τις διαφορές ανάμεσα στη μάθηση μέσω κινητών συσκευών (mobile learning) και στο eLearning. Για πολλούς αυτά μπορεί να είναι συνώνυμα, αλλά οι λεπτές διαφορές που έχουν μπορεί να κάνουν τη διαδικασία εντελώς διαφορετική. 



Ενημέρωση: 12-12-2019 06:44 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα