Ο προγραμματισμός βοηθά τους μαθητές που δυσκολεύονται


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Για τους περισσότερους από εμάς ο προγραμματισμός είναι στην ουσία μια...ξένη γλώσσα που μας φαίνεται εξίσου δύσκολη με τα κινέζικα. Έρευνες όμως, αλλά κυρίως η καθημερινή εμπειρία, έχουν δείξει ότι ο προγραμματισμός αποτελεί ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για να ξεδιπλωθούν οι ικανότητες των μαθητών μας. 


Μαθητές που δυσκολεύονται είτε στα μαθήματα είτε ψυχολογικά, πολλές φορές έχουν βρει διέξοδο στον προγραμματισμό γιατί πολύ απλά τους αφήνει να δημιουργήσουν ό,τι βάλουν στο μυαλό τους, αν έχουν τις σωστές βάσεις και γνώσεις. Μέσω του προγραμματισμού οι μαθητές δημιουργούν, συνεργάζονται, σκέφτονται κριτικά και πέρα από τα συνηθισμένα. Διαπιστώνουν ότι μπορεί να υπάρχουν παραπάνω από μία λύσεις σε ένα πρόβλημα και συνειδητοποιούν ότι πάντα πολλά μυαλά είναι καλύτερα από ένα και μοναδικό!

 

Ο προγραμματισμός δεν γνωρίζει φύλο, σωματικά χαρακτηριστικά, ντροπαλούς ή αρχηγούς. Όλοι έχουν τον ρόλο τους, όλοι μπορούν να γίνουν οι "ήρωες" και όλοι μπορούν να βοηθήσουν. Και το σημαντικότερο; Μπορεί να γίνει πολύ απλά, χωρίς τρομερές υποδομές, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει στους μαθητές και μία εξαιρετική γνώση για το μέλλον τους. 

Ετικέττες: code, students, class


Ενημέρωση: 05-12-2019 08:01 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα