Βλέπουμε ταινίες στην τάξη και...δημιουργούμε!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Όταν ανακοινώνουμε στους μαθητές μας (ή και στους φοιτητές μας ακόμα) ότι είναι μέρα που στο μάθημα θα δούμε ταινία, πάντα η διάθεση βελτιώνεται δραματικά! Οι ταινίες έχουν πάντα έναν μαγικό τρόπο να μεταφέρουν πολλαπλά μηνύματα πολύ πιο εύκολα και πολύ πιο άμεσα από ό,τι θα το έκανε μια απλή διάλεξη. Αν σε αυτήν την πλούσια εκπαιδευτική διαδικασία προσθέσουμε και αυτήν της οπτικοποίησης του τί...μάθαμε, έχουμε πολύ περισσότερα να περιμένουμε.


Και όταν λέμε οπτικοποίηση, εννοούμε να φτιάξουμε τη δική μας αφίσα της ταινίας που παρακολουθήσαμε. Αυτή είναι μια εξαιρετική ιδέα για να δούμε τί κατάλαβαν οι μαθητές μας από την ταινία και αν πήραν τα (κεντρικά) μηνύματα που επιθυμούσαμε, καθώς, για να φτιάξεις μια αφίσα, θα πρέπει να έχεις δει, κατανοήσει, και επιλέξει το μήνυμα που θες να συμπεριλάβεις σε αυτήν, με κριτική πάντα ματιά. 

 

Στο σημερινό άρθρο θα βρείτε 7 πολύ εύκολα βήματα/tips για να κάνετε οργανωμένα τη διαδικασία αυτή μέσα στην τάξη σας. Και μετά, πού ξέρετε, μπορεί να ανακαλύψετε ότι έχετε κάποιον μελλοντικό καλλιτέχνη στα χέρια σας ή ακόμα και να κάνετε και μια πολύ ωραία έκθεση για όλο το σχολείο. 

Ετικέττες: classroom, students, cinema, movies, posters


Ενημέρωση: 21-11-2019 06:31 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα