Τα επιτραπέζια παιχνίδια...αλλιώς!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Αν αναρωτιέστε πώς θα γεμίσετε τον χρόνο σας τώρα το καλοκαίρι που το σχολείο έχει διακοπές, σας έχουμε τη λύση! Μπορείτε να ξεκινήσετε να σκέφτεστε (και να φτιάχνετε) πραγματάκια για την επόμενη σχολική χρονιά. Πραγματάκια που θα ενθουσιάσουν τους μαθητές σας και θα τους κάνουν να δουν το σχολείο και την τάξη τους αλλιώς, που θα τους κάνουν να ανυπομονούν να έρθουν για μάθημα.


Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε γνωστά και αγαπημένα επιτραπέζια παιχνίδια, που όλοι έχουμε σπίτι μας και όλοι παίζουμε με μεγάλη ευχαρίστηση, για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Να διατηρήσετε δηλαδή το στήσιμο και τον τρόπο παιχνιδιού, τους κανόνες, αλλά να αλλάξετε το περιεχόμενο. Και αυτό μπορεί να γίνει ευκολότερο ή δυσκολότερο αντίστοιχα με την τάξη στην οποία στοχεύετε. 

 

Στο σημερινό άρθρο βρίσκετε ιδέες για 12 επιτραπέζια παιχνίδια, της παιδικής μας και όχι μόνο ηλικίας, που μπορούν να μεταμορφωθούν σε 'μεταφορείς" γνώσης! Από το γνωστό σε όλους Τζένγκα και το Μάντεψε Ποιος μέχρι μια εναλλακτική Μονόπολη, κανένα παιδί δεν θα μείνει ασυγκίνητο!

Ετικέττες: school, games, classroom, board games


Ενημέρωση: 20-06-2019 06:45 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα