Μια συνάντηση παλιού και νέου τί μπορεί να φέρει;


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τί θα μπορούσε να συμβεί αν ξεκινούσε μια συνεργασία ανάμεσα σε ένα παραδοσιακό σχολείο που μετρά 140 χρόνια ιστορίας και σε ένα σχολείο καινοτομίας, με μόλις 10 χρόνια στον χώρο; Θα σας απαντήσουμε εμείς: Πολύ όμορφα και πρωτότυπα πράγματα, από μια συνεργασία που τα κενά του ενός, συμπληρώνονται από τον άλλον!


Στο σημερινό άρθρο μπορείτε να διαβάσετε μια πολύ όμορφη ιστορία για το πώς δύο σχολεία με διαφορετική ιστορία και νοοτροπία, από διαφορετικά μέρη του κόσμου (το ένα στη Σκωτία, το άλλο στη Βοστώνη), συνεργάζονται, ανταλλάζουν ιδέες και τεχνογνωσία και λύνουν προβλήματα του πραγματικού κόσμου. 

 

Η δημιουργικότητα και η καινοτομία είναι προσόντα που μελλοντικά θα είναι πιο σημαντικά από συμβατικές ικανότητες που θεωρούσαμε μέχρι σήμερα κορυφαίες. Η ικανότητα να συνεργαζόμαστε με ανθρώπους με διαφορετικές ιδέες και να λύνουμε πρακτικά προβλήματα θα είναι κεντρική σε όλες τις εργασίες και είναι κάτι που θα πρέπει να ξεκινήσει να διδάσκεται και στο σχολείο, κάτι που κάνουν με μεγάλη επιτυχία τα δύο αυτά σχολεία της ιστορίας μας.  

Ετικέττες: technology, innovation, class, school


Ενημέρωση: 02-05-2019 06:41 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα