Τρεις τεχνολογίες που θα αλλάξουν την εκπαίδευση το 2019


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Το 2019 ήρθε και για τους περισσότερους δεν θα φέρει, αμέσως τουλάχιστον, τρομερές αλλαγές. Αλλά σε θέματα που αφορούν την τεχνολογία, μπορεί η νέα χρονιά να φέρει σημαντικές ανακατατάξεις. Οι τεχνολογίες δουλεύονται και δοκιμάζονται χρόνια, αλλά όταν έρχεται η ώρα να παρουσιαστούν στον κόσμο, τότε οι αλλαγές που φέρνουν είναι πολλές και άμεσες. 


Στο σημερινό άρθρο παρουσιάζονται τρεις τέτοιες τεχνολογίες. Τις έχουμε ακούσει και πάλι, ξέρουμε ότι οι επιστήμονες τις "δουλεύουν" και τις δοκιμάζουν και, από ότι φαίνεται, ήρθε η ώρα να τις δούμε να εφαρμόζονται και σε χώρους εκτός των επιστημονικών εργαστηρίων. Ένας από τους χώρους άλλωστε που είναι ιδιαίτερα φιλικοί στη δοκιμή νέων τεχνολογιών είναι και η εκπαίδευση, πρόθυμο "πειραματόζωο" για να δοκιμάσει κάτι που θα τη βοηθήσει να κάνει τη δουλειά της καλύτερη και ευκολότερη. 

 

Τεχνολογίες όπως το 5G, η Επαυξημένη Πραγματικότητα και η Τεχνητή Νοημοσύνη ήρθε η ώρα να εφαρμοστούν και να αλλάξουν όσα είχαμε συνηθίσει. Ελπίζουμε προς το καλύτερο. 

Ετικέττες: technology, education, 5G, AI, AR


Ενημέρωση: 03-01-2019 06:39 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα