ESports: Ήρθαν για να μείνουν και να βοηθήσουν!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Οι έρευνες σχετικά με τις επιπτώσεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών στα παιδιά είναι πολλές και συνεχώς ανακοινώνονται νέες. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στην επιρροή που έχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία και πώς μπορούν να την εμπλουτίσουν και να τη βοηθήσουν. 


Τα video games έχουν τόσο μπει στη ζωή των παιδιών (αλλά και των γονέων και των εκπαιδευτικών) που έχουμε φτάσει στο σημείο να μιλάμε για esports. Μετρούν δηλαδή κανονικά για αθλήματα, αλλά διαδραματίζονται σε μία οθόνη. Αλλά μην βιαστείτε να τα αποκλείσετε σαν κάτι κακό. Όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι η όλη διαδικασία του παιχνιδιού, η συνεργασία μεταξύ των παιχτών αλλά και η προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά, μπορούν να έχουν θετικές επιπτώσεις στις επιδόσεις τους στο σχολείο. 

 

Η συνεργασία στο παιχνίδι περνάει και στον πραγματικό κόσμο, τα παιδιά επικοινωνούν καλύτερα και μπαίνουν στη διαδικασία να σκεφτούν στρατηγική για να νικήσουν. Άρα το μυαλό τους δουλεύει...full speed! Επιλέγοντας λοιπόν τα κατάλληλα παιχνίδια, όλη αυτή η διαδικασία "μπορεί να μεταφραστεί" σε θετικές επιδράσεις και στα σχολικά μαθήματα. 



Ενημέρωση: 27-12-2018 07:53 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα