Και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να παίζουν!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Η πράξη του να παίζει κάποιος ηλεκτρονικά παιχνίδια, το gaming δηλαδή, έχει αναπτυχθεί τόσο που φτάνουμε να μιλάμε για την κατηγορία των esports. Τα παιχνίδια αυτά, πέρα από ισχυρή δύναμη στην αγορά, έχουν περάσει και μέσα στην εκπαίδευση όπως έχουμε πει πολλές φορές. Μέχρι τώρα το βάρος έπεφτε στη χρήση τους από τους μαθητές, αλλά το σημερινό άρθρο φωτίζει μια άλλη πτυχή τους. 


Φωτίζει την πλευρά πλέον των καθηγητών και της σημασίας του να ασχολούνται και εκείνοι με τα παιχνίδια, να γνωρίζουν τί γίνεται σε αυτά και φυσικά, να παίζουν. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν από "πρώτο χέρι" τί είναι αυτό που απασχολεί τόσες ώρες τα παιδιά καθημερινά, και γιατί όχι, να βρουν τρόπους να το ενσωματώσουν στα σχέδια των μαθημάτων τους. 

 

Είναι σημαντικό επίσης οι εκπαιδευτικοί να κατανοήσουν ότι το να είσαι καλός σε ένα βιντεοπαιχνίδι δεν σημαίνει απλά ότι είσαι "πορωμένος'. Δείχνει αντίθετα υψηλό δείκτη ευφυίας και ικανότητα για στρατηγική και ενασχόληση με πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να δίνονται υποτροφίες για πρωταθλητές στα esports!



Ενημέρωση: 06-09-2018 07:53 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα