Για την ηρεμία όλων μέσα στην τάξη...


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Μπορεί τα τεχνολογικά εργαλεία να λύνουν τα χέρια των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών σε πολλές περιπτώσεις αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κύρια "δουλειά" γίνεται μέσα στην τάξη, με την αλληλεπίδραση μεταξύ των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Και είναι σημαντικό να υπάρχει ηρεμία μέσα σε αυτήν.


Πολλές φορές μια σχολική ημέρα μπορεί να είναι δύσκολη. Να υπάρχουν προβλήματα, να υπάρχουν εντάσεις, να έρχονται τα "εξωτερικά" προβλήματα του κάθε παιδιού μέσα στον χώρο. Και είναι απόλυτα λογικό ένα παιδί να μην είναι σε θέση από μόνο του να ελέγξει τα συναισθήματά του, να μην ξέρει να το κάνει. 

 

Οι χώροι ηρεμίας είναι ειδικοί χώροι μέσα στις τάξεις, σημεία ήσυχα, που τα παιδιά θα μπορούν να πηγαίνουν, να "αποκόβονται" από το υπόλοιπο περιβάλλον και να ηρεμούν κάνοντας διάφορες δραστηριότητες: ακούγοντας μουσική, ζωγραφίζοντας, παίζοντας. 

 

Δείτε στο σημερινό άρθρο ένα τέτοιο παράδειγμα και σκεφτείτε πώς μπορείτε να το εντάξετε και στη δική σας σχολική τάξη από την επόμενη χρονιά, έστω και αν χρειαστεί να το προσαρμόσετε στα δικά σας δεδομένα. 

Ετικέττες: class, students, teacher


Ενημέρωση: 21-06-2018 06:47 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα