50 εναλλακτικοί τρόποι διδασκαλίας


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Ετοιμάζεστε να πάτε στο σχολείο/πανεπιστήμιο και σκέφτεστε το τι θα πρέπει πάλι να πείτε στους μαθητές/φοιτητές σας; Προετοιμάζεστε ψυχολογικά για άλλη μία διάλεξη που έχει φτάσει στο όριο του...βαρετού και για όσους σας ακούν αλλά και για εσάς που τα λέτε; Μήπως θέλετε να βρείτε μία εναλλακτική ώστε να κάνετε το μάθημα μία νέα εμπειρία, πιο ενδιαφέρουσα και διαδραστική;


Αν η απάντηση σε όλα (ή στα περισσότερα από) τα παραπάνω είναι ναι, τότε το σημερινό άρθρο είναι για εσάς, καθώς μπορείτε να βρείτε όχι μία, όχι δύο, όχι δέκα αλλά πενήντα εναλλακτικές λύσεις διδασκαλίας αντί της απλής διάλεξης. 

 

Οι επιλογές είναι πολλές. Άλλες πιο εύκολες, άλλες πιο περίπλοκες, άλλες που χρειάζονται εξοπλισμό και άλλες που χρειάζεται τα παιδιά να είναι πιο ενεργά μέσα στην αίθουσα. Μπορείτε να επιλέξετε αυτήν που θεωρείτε ότι σας ταιριάζει ή ακόμα και να συνδυάσετε όποιες σας φαίνονται ενδιαφέρουσες. Ακόμα και αν κάποιες δεν μπορούν να εφαρμοστούν στα ελληνικά δεδομένα "ολόκληρες", μπορείτε να πάρετε ιδέες για να εμπλουτίσετε τη διδασκαλία σας.

 

Επιλογές υπάρχουν λοιπόν, πλέον δεν είναι δικαιολογία ότι τα παιδιά βαριούνται!

Ετικέττες: learning, teacher, student, class, teaching


Ενημέρωση: 22-02-2018 06:27 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα