Ποιος τύπος Blended Learning σας ταιριάζει;


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Έχετε αποφασίσει να ακολουθήσετε ένα διαφορετικό μοντέλο μάθησης στην τάξη σας και θέλετε να συνδυάσετε την face-to-face μάθηση με τη διαμεσολαβημένη; Βλέπετε ότι οι μαθητές σας, το σχολείο και οι γονείς είναι έτοιμοι; Τότε δείτε μερικές επιλογές για να δείτε ποια είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς! 


Μιλάμε φυσικά για το Blended Learning, τη Μικτή Μάθηση στα ελληνικά. Πρόκειται για μία μέθοδο που συνδυάζει εκπαιδευτικές εμπειρίες και μέσω της ζωντανής επαφής στον πραγματικό κόσμο αλλά και μέσω της τεχνολογίας. Οι επιλογές και οι συνδυασμοί είναι πάρα πολλοί, όπως επίσης και τα μοντέλα που μπορούν να εφαρμοστούν, στο σημερινό όμως άρθρο παρουσιάζονται οι 12 πιο συχνοί τύποι που θα μπορούσατε να δοκιμάσετε. 

 

Κάποια από αυτά τα μοντέλα είναι πιο γνωστά από άλλα, ενώ κάποια ίσως είναι πρακτικά αδύνατον να εφαρμοστούν σε μία ελληνική τάξη με όλα τα προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν. Οι ιδέες όμως για κάτι διαφορετικό είναι πάντα χρήσιμο και καλό να υπάρχουν, ώστε αν βρεθεί η ευκαιρία να μπορέσουν να ενσωματωθούν και να χρησιμοποιηθούν. 



Ενημέρωση: 04-01-2018 06:51 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα