Πώς διαχειριζόμαστε τα κινητά μέσα στην τάξη;


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, τα παιδιά πλέον παίρνουν το πρώτο τους κινητό γύρω στα 10 τους χρόνια. Επίσης, αυτό το κινητό δεν είναι ένα απλό κινητό για να είναι σε επαφή με τους γονείς τους, αλλά πρόκειται για ένα smartphone το οποίο τους δίνει τη δυνατότητα να συνδέονται στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα, δραστηριότητες που όλοι γνωρίζουμε τις επιπλοκές που μπορούν να έχουν. 


Το να...διαχωρίσεις τα παιδιά από τα κινητά τους για όση ώρα είναι στην τάξη, είναι δύσκολο. Τι είναι λοιπόν προτιμότερο από το να τους βλέπει ο δάσκαλος να "κλέβουν" ματιές κάθε τρεις και λίγο στα κρυφά; Να γίνει προσπάθεια να ενσωματωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην καθημερινότητα της τάξης! 

 

Έχουμε αναφερθεί και άλλη φορά στις χρήσεις που έχουν τα κινητά μέσα στη διαδικασία της εκπαίδευσης και της μάθησης, τρόποι για να χρησιμοποιηθούν δημιουργικά υπάρχουν πολλοί. Αλλά μπορεί να γίνει μια προσπάθεια συζήτησης με τους μαθητές, ώστε να υπάρξει μια "συμφωνία ορθής χρήσης" κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας.

Δείτε στο σημερινό άρθρο τρία tips για το πώς μπορείτε να καταλήξετε με τους μαθητές σας σε κάποιους κανόνες ώστε να μην γίνει το κινητό από εργαλείο ...φασαρία!

Ετικέττες: mobile, school, education, class, students


Ενημέρωση: 21-09-2017 07:05 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα