Η τεχνολογία αλλάζει τον σχολικό αθλητισμό!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Μιλάμε συχνά για το πώς η τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο που γίνονται τα μαθήματα αλλά και πώς επηρεάζει γενικότερα τη διαδικασία της εκπαίδευσης και της μάθησης. Αυτό που τείνουμε να παραβλέπουμε είναι πώς επηρεάζει ένα άλλο κομμάτι της σχολικής ζωής: το μάθημα της γυμναστικής αλλά και τον σχολικό αθλητισμό. 


Με όλα αυτά τα εξαρτήματα που μπορούν πλέον να φορούν οι αθλητές (wearables), που μετρούν τις επιδόσεις τους και συγκεντρώνουν τα δεδομένα τους, η διαδικασία της προπόνησης και της προετοιμασίας περνά σε άλλη διάσταση. 

 

Οι συσκευές αυτές μπορούν να παρακολουθούν την πορεία του αθλητή και με τα δεδομένα που συγκεντρώνουν να βοηθούν τον αρμόδιο προπονητή να προσαρμόζει το ανάλογο πρόγραμμα. Επίσης, με τη διαρκή σύνδεση στο διαδίκτυο οι μικροί αθλητές μπορούν να κάνουν μέχρι και διαδικτυακές προπονήσεις, αν βρίσκονται μακριά από τις εγκαταστάσεις τους.

 

Είναι σημαντικό φυσικά ότι η υγεία των αθλητών παρακολουθείται στενά ενώ, σε πιο...προχωρημένες καταστάσεις, οι αθλητές μπορούν μέσω εικονικής πραγματικότητας να κάνουν προπονήσεις ή να παίξουν σε γήπεδα και συνθήκες που απέχουν χιλιάδες χιλιόμετρα από αυτούς. 



Ενημέρωση: 14-09-2017 07:07 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα