4 δεξιότητες για τα παιδιά, στην αρχή του σχολικού έτους!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Μπορεί να βρισκόμαστε στα μέσα σχεδόν του Αυγούστου, αλλά οι εκπαιδευτικοί δεν ησυχάζουν ποτέ! Τι και αν είναι καλοκαίρι; Εκείνοι ετοιμάζουν πυρετωδώς τι θα κάνουν τη νέα σχολική χρονιά, η οποία είναι μόλις ένα μήνα μακριά μας. 


Πέρα όμως από τα μαθήματα, υπάρχουν και άλλου είδους δεξιότητες που οι εκπαιδευτικοί μπορούν -και πρέπει- να μεταφέρουν στους μαθητές τους. Δεξιότητες που θα τους φανούν χρήσιμες, όχι μόνο στη σχολική τους ζωή αλλά και μετά το τέλος του σχολείου, όταν πλέον θα βγουν στην κοινωνία. Η τεχνολογία έχει αλλάξει τα δεδομένα σε πολλά θέματα, και οι απαραίτητες δεξιότητες δεν θα μπορούσαν να μην επηρεαστούν. 

 

Οι εκπαιδευτικοί λοιπόν, θα πρέπει να μάθουν τα παιδιά πώς να βρίσκουν και πώς να ξεχωρίζουν τις σωστές πληροφορίες. Επίσης, θα πρέπει να τους μάθουν πώς θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα εργαλεία που έχουν (διαδίκτυο, υπολογιστές) για να κάνουν γενικότερο καλό. Θα πρέπει να τους ωθήσουν να ακολουθήσουν αυτά που τους παθιάζουν ενώ δεν είναι κακό να τους δείξουν ότι και οι δάσκαλοι ακόμα μαθαίνουν....

Ετικέττες: education, students, learning, class, school


Ενημέρωση: 10-08-2017 07:49 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα