Παιχνίδια και μαθηματικά πάνε μαζί!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Τα μαθηματικά, καλώς ή κακώς, πάντοτε αποτελούν έναν από τους πονοκεφάλους στο σχολείο για εκπαιδευτικούς, μαθητές αλλά και γονείς. Δεν έχουν όλα τα παιδιά την ίδια έφεση προς τα μαθηματικά, μερικές φορές μάλιστα δεν καταφέρνουν να μάθουν ούτε τα βασικά. 


Η μάθηση που βασίζεται στο παιχνίδι είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος στην προσπάθεια να γίνουν τα μαθηματικά πιο...συμπαθητικά και πιο προσιτά. Τα παιδιά άλλωστε ηλικίας από 4 μέχρι 13 ετών παίζουν παιχνίδια μετά...μανίας (το ποσοστό αγγίζει το 50%) οπότε είναι φυσιολογικό αυτός ο τρόπος προσέγγισης να τους φαίνεται πιο οικείος. 

 

Στο σημερινό άρθρο παρουσιάζονται τρία σημεία στα οποία μπορούν να βοηθήσουν τα παιχνίδια...τα μαθηματικά! Μπορούν αρχικά να βοηθήσουν τα κορίτσια να συμμετέχουν πιο πολύ στο μάθημα, καθώς προσφέρουν έναν τρόπο μάθησης και συμμετοχής όπου δεν αισθάνονται απειλή. Επίσης δίνουν μεγαλύτερο κίνητρο στους μαθητές αλλά και βοηθούν να γίνουν απλοί και κατανοητοί όροι που μέχρι πριν ήταν περίπλοκοι και δύσκολοι. Ενημέρωση: 03-08-2017 07:31 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα