Facebook Live στην τάξη!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Δεν γίνεται να μην έχετε παρατηρήσει όλα αυτά τα live videos που έχουν κατακλύσει ξαφνικά το timeline σας στο Facebook...Από τους φίλους σας, που θέλουν να μοιραστούν μαζί σας τι ωραία που περνούν στις διακοπές τους, μέχρι live αναμεταδόσεις από το event στο οποίο δεν μπορούσατε να πάτε, η ποικιλία είναι πολύ μεγάλη και όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν πλέον αυτή τη δυνατότητα που δίνει το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. 


Πώς θα μπορούσε όμως αυτή η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί μέσα σε μία τάξη; Σε τι θα μπορούσε να χρησιμεύσει;

 

Το σημερινό άρθρο δίνει τρεις πολύ ωραίες ιδέες για το πώς θα μπορούσαμε να ενσωματώσουμε το Facebook Live μέσα στην τάξη μας. Από το να βγούμε εμείς οι ίδιοι, οι εκπαιδευτικοί, live και να μιλήσουμε για κάποιο θέμα μέχρι το να κάνουμε μια...εικονική περιήγηση σε ένα από τα πολλά μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους που έχει η χώρα μας. 

 

Οι ιδέες είναι πολύ περισσότερες από αυτές τις τρεις, ανάλογα με το μάθημα που διδάσκουμε ή την δυναμική της τάξης. Θα έχει πάντως ιδιαίτερο ενδιαφέρον να χρησιμοποιήσουμε κάτι που θα παιδιά το έχουν συνδέσει με τη διασκέδασή τους, για μια εκπαιδευτική διαδικασία. 



Ενημέρωση: 27-07-2017 06:36 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα