Υπολογιστές και το καλοκαίρι


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Η τεχνολογία στις μέρες μας έχει πολυδιαστατο ρόλο για εκπαιδευτικούς και γονείς είναι σαφέστατα ένα εργαλείο για μαθητές και έφηβους είναι επικοινωνία, δημιουργία και κυρίως διασύνδεση με τον κόσμο και τους φίλους τους.


Οι υπολογιστές του σχολείου βρίσκονται στο εργαστήριο πληροφορικής ή στις αίθουσες για τις ανάγκες των μαθημάτων και των σχεδίων εργασίας εντός του σχολικού χώρου. 

Ο διευθυντής Kelli Hoffman στο δημόσιο σχολείο Topeka Public Schools στο Kansas, έθεσε σε εφαρμογή ένα καινοτομο σχέδιο όπου κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών οι μσθητέ ςμποορύσν να πάρουν σπίτι τους τους υπολογιστές του σχολείου.

Το εγχείρημα αυτό όπως δηλωσαν περσινοί αλλά και φετινολι μαθητές τους διευκόλυνε ενω ουδισδτικά οι πηγές και το υλικό που έχουν οι υπολογιστές τους βοήθησε ή να γεφυρώσουν κενά ή και να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους όσοι είχαν λάβει καλοκαιρινά μαθήματα. Βασικό όμως είναι πως γεφυρώνει το κενό με κοινωνικά αδύναμους μαθητέ ςπου σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είχαν δικό τους υπολογιστή. 

Το εγχείρημα αυτό ακολουθείται και σε άλλες περιοχές στην Αμερική και αποτελεί θέμα συζητησης για το αν προσφέρει ουσιατικά εκπαιδευτικά οφέλη, ωστόσο βασίζεται στη σκέψη ότι το εποπτικό μέσο αυτό είναι για τους μαθητές επομένως δίνεται σε αυτούς για την επεξεργασία του και την εξοικείωσή τους.



Ενημέρωση: 04-07-2017 13:36 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα