Το βίντεο τραβάει την προσοχή των μαθητών!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να αντιληφθεί ότι το βίντεο αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο των εκπαιδευτικών στην προσπάθειά τους να κρατήσουν το ενδιαφέρον των μαθητών τους και να τους εμπνεύσουν πέρα από τα στερεότυπα. Ειδικά τώρα, που η τεχνολογία έχει φτάσει στα επίπεδα που όλοι γνωρίζουμε, το βίντεο βρίσκεται και αναπαράγεται πολύ εύκολα, μειώνοντας κατά πολύ τα εμπόδια που υπήρχαν παλιότερα, και σε θέματα υποδομών αλλά και σε θέματα περιεχομένου.  


Σκεφτείτε πόσα πράγματα μπορούν να δουν οι μαθητές μέσω ενός live-streaming, σε πραγματικό χρόνο. Γεγονότα που ίσως διαδραματίζονται στην άλλη άκρη του κόσμου και λίγοι θα είχαν την ευκαιρία να δουν. Ή σκεφτείτε πόσο ενδιαφέρον θα είχε να έβλεπαν και να άκουγαν τα παιδιά, μέσω skype, κάποιον ειδικό να τους εξηγεί αυτά που έμαθαν στο μάθημα. 

 

Σε ακόμα πιο...προχωρημένες σκέψεις, φανταστείτε την αξία που θα είχε για τους μαθητές να "ζούσαν" ένα βίντεο με την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας! Το σημαντικό είναι ότι πλέον τέτοιες τεχνολογίες δεν είναι απαγορευτικές για τις σχολικές τάξεις και με λίγη προσπάθεια, όλοι μπορούν να τις εκμεταλλευτούν. 



Ενημέρωση: 01-06-2017 06:44 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα