Βιβλιοθήκες ...ανθρώπων


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Η προσωπική εμπειρία είναι μία δυνατή γνώση που μεταφέρεται βιωματικά και για αυτό το λόγο είναι μία γνώση που αποτυπώνεται κατακτώντας τον ακροατή. 


Έτσι ο οργανισμός  Human Library Organization δημιουργήσε βιβλιοθήκες με "ανθρώπινα" βιβλία. Όπως αναφέρεται στο άρθρο της η Morgan Shoaff άνθρωποι παίρνουν τη θέση βιβλίων σε βιβλιοθήκες της πόλης προσφέροντας εθελοντικά τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους πάνω σε συγκεκριμένες θεματικές που γνωρίζουν. Οι αναγνώστες έχουν το δικαίωμα να ρωτήσουν και να λάβουν ειλικρινείς πληροφορίες και απαντήσεις συζητώντας και επιχειρηματολογώντας μαζί τους πάνω στη συγκεκριμένη θεματική.

Στις ζωντανές αυτές βιβλιοθήκες δίνεται η δυνατότητα να ερθει κανείς σε επαφή με προσωπικά βιώματα και εμπειρίες κάποιου, συζητιούνται θέματα δύσκολα όπως οι ανισότητες και τα στερεότυπα που υπάρχουν δημιουργώντας έτσι ένα δέσιμο σε αυτή την αναγνωστική κοινότητα συντελώντας έτσι στο να ενισχυθεί η θετική αντίληψη της διαφορετικότητας. Ενημέρωση: 08-11-2016 07:26 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα