Τα λογισμικά δεν θα «φάνε» την εκπαίδευση!


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


“…software is eating the world.” είχε πει ο Marc Andreessen συνιδρυτής του Netscape. Όταν όμως πρόκειται για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο Marc Andreessen έκανε λάθος. Τα λογισμικά ποτέ δεν θα «φάνε» την τριτοβάθμια εκπαίδευση, γιατί η τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν είναι σαν τα δισκοπωλεία, τα viedoclub και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες.


Όλες αυτές οι βιομηχανίες ήταν επιρρεπείς στο να διαταραχθούν επειδή τα προϊόντα και οι υπηρεσίες τους θα μπορούσαν να μετακινηθούν στον χώρο των λογισμικών, χωρίς απώλεια ποιότητας για τον πελάτη.

 

Η εκπαίδευση όμως είναι διαφορετική γιατί για να είναι αποτελεσματική απαιτεί μια σχέση ανάμεσα σε ένα εξειδικευμένο εκπαιδευτικό και τον μαθητή. Η ποιότητα, και ως εκ τούτου η αξία της εκπαίδευσης, είναι μια άμεση συνάρτηση της ποιότητας των εκπαιδευτικών. Ένας έμπειρος, εξειδικευμένος και δραστήριος εκπαιδευτικός είναι ο «δολοφόνος» των εφαρμογών (appς) της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η οικοδόμηση της σχέσης ενός εκπαιδευτικού με έναν σπουδαστή είναι μια υπηρεσία που δεν μπορεί να εμπορευματοποιηθεί.



Ενημέρωση: 10-07-2015 09:36 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα