Ημέρες Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας 2015


Συνεισφορά: Ομάδα Έργου - info@mathisi20.gr

Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας και το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργάνωσαν με επιτυχία για όγδοη συνεχόμενη χρονιά τις Ημέρες Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας στις 19 Δεκεμβρίου 2015.


Επίσημος ιστοχώρος: http://usability.ntlab.gr/2015/gr/


Διαλέξεις και Παρουσιάσεις: http://usability.ntlab.gr/2015/gr/lectures


Η Καινοτομία μπορεί να έχει διαφορετική σημασία για τον καθένα αλλά οι περισσότεροι θα συμφωνούσαν ότι πρόκειται για μια έννοια που περιλαμβάνει επινοήσεις, αλλαγές σε προϊόντα και υπηρεσίες, που βελτιώνουν μια κατάσταση ή προτείνουν μια νέα προσέγγιση στην επίλυση ενός προβλήματος. Καινοτομία όσον αφορά την Εμπειρία του Χρήστη των ΤΠΕ σημαίνει ότι οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν ό,τι έχουν ανάγκη και ό,τι επιθυμούν χρησιμοποιώντας τεχνολογικά προϊόντα και υπηρεσίες που βελτιώνουν την εμπειρία τους.


Το 2015 είναι η επέτειος των 10 χρόνων του θεσμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ευχρηστίας. Το μήνυμα της επετείου αυτής είναι ότι η εμπειρία του χρήστη αποτελεί κλειδί στην προσπάθεια να κάνουμε την τεχνολογία να υπηρετεί αποτελεσματικότερα τις ανάγκες μας.


Έτσι, η Καινοτομία στον τομέα αυτόν ισοδυναμεί με επανάσταση: κανείς δεν θα έπρεπε να «υποφέρει» εξαιτίας προϊόντων και υπηρεσιών που υψώνουν εμπόδια για τον χρήστη. Η τεχνολογία δεν επιτρέπεται να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται αδαείς.


Τις διαλέξεις και παρουσιάσεις μπορείτε να τις βρείτε στη διεύθυνση: http://usability.ntlab.gr/2015/gr/lectures/Ενημέρωση: 04-01-2016 17:12 | Αρχείο Κατηγορίας Ανακοινώσεις