Ημέρες Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας 2014


Συνεισφορά: Ομάδα Έργου - info@mathisi20.gr

Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας και το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν για έβδομη συνεχόμενη χρονιά τις Ημέρες Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας, οι οποίες θα λάβουν χώρα στις 9 Δεκεμβρίου 2014, στο Αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης», και 10 Δεκεμβρίου 2014, στο Κτήριο Κωστής Παλαμάς.


Επίσημος Ιστοχώρος: http://usability.ntlab.gr/ Νέο παράθυρο


Ημέρες Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας 2014 http://usability.ntlab.gr/ Νέο παράθυρο

Engagement


9 Δεκεμβρίου 2014

Αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης» - Προπύλαια


10 Δεκεμβρίου 2014

Κτήριο Κωστής Παλαμάς – Ακαδημίας 48 και Σίνα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών



Η εμπειρία του χρήστη εξαρτάται άμεσα από την ελκυστικότητα του αντικειμένου. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες τεχνολογίας καθίστανται χρήσιμα όταν καταφέρουν να προσελκύσουν τον χρήστη. Στον χώρο εργασίας προσπαθούμε να προσελκύσουμε τους γύρω μας –χρήστες τεχνολογίας, συναδέλφους ή άλλα ενδιαφερόμενα μέρη. Προσπαθούμε δηλαδή να κάνουμε τους ανθρώπους να ενστερνιστούν μια ιδέα, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους και να συνεργαστούμε για την επίτευξη κοινών στόχων. Όλοι γνωρίζουμε πόσο μεγάλη πρόκληση μπορεί να είναι η διαδικασία αυτή.


 


Φέτος θέλουμε να σκεφτούμε δημιουργικά. Πώς μπορούμε να προσελκύσουμε τους ανθρώπους στη χρήση τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών; Ποια σχεδιαστική λογική μπορεί να προσελκύσει τους χρήστες και να διατηρήσει το ενδιαφέρον τους; Πώς θα προσελκύσουμε εκείνους που βρίσκονται εκτός του πεδίου μας ώστε να κατανοήσουν τη σημασία μιας καλής εμπειρίας για τον χρήστη; Μπορούμε άραγε να ζητήσουμε τη συνεργασία του κοινού για βελτιώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα;


 


Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας και το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν για έβδομη συνεχόμενη χρονιά τις Ημέρες Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας, οι οποίες θα λάβουν χώρα στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2014.



Ενημέρωση: 07-12-2014 18:46 (Δημιουργία: 03-12-2014 16:04) | Αρχείο Κατηγορίας Ανακοινώσεις