Νέα ιστοσελίδα συνδέει τα social media με την εκπαίδευση!


Κατηγορία: Ιστοχώροι
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Είναι δυνατόν να ξεπεραστούν οι περισπασμοί που τίθενται μέσα στην τάξη από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την ενσωμάτωση αυτών των πλατφορμών στην εκπαιδευτική διαδικασία; Ο 20χρονος Joel Mwale, συνειδητοποίησε ότι η λύση του προβλήματος δεν είναι η απώθηση των social media αλλά η «αποδοχή» τους. Με αυτό το σκεπτικό ξεκίνησε την ιστοσελίδα Gigavia που έχει σχεδιαστεί για μαθητές και εκπαιδευτικούς.


Οι χρήστες μπορούν να εγγραφούν σε συγκεκριμένες περιοχές της ιστοσελίδας με βάση τα θέματά τους και να έχουν πρόσβαση σε online ακαδημαϊκούς πόρους. Τα παιδιά που χρειάζονται βοήθεια με τις σπουδές τους, ή χρειάζονται μόνο ένα διάλειμμα από την εργασία τους, μπορούν να επικοινωνούν με τους συνομηλίκους τους μέσα από μια λειτουργία chat.


 


Η ιστοσελίδα, η οποία αναπτύχθηκε από μια ομάδα διεθνών επαγγελματιών λογισμικού, έχει ήδη σημειώσει μεγάλη επιτυχία, με πάνω από 1.000.000 χρήστες. Καθώς η τεχνολογία βρίσκεται όλο και περισσότερο στο επίκεντρο της καθημερινής ζωής των νέων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί το εγχείρημα έχει τόσο μεγάλη επιτυχία μέχρι στιγμής.Ενημέρωση: 06-12-2013 10:54 | Αρχείο Κατηγορίας Ιστοχώροι