Παιχνίδια ομάδας με το Playmeo


Κατηγορία: Ιστοχώροι
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Τα παιχνίδια γνωριμίας και το δέσιμο της ομάδας είναι από τις πιο βασικές αλλά και τις πιο απαιτητικές διαδικασίες τόσο της μάθησης όσο και της κατάρτισης. Η έννοια της ομάδας και της συνεγασίας δεν αποτελούν μία θεωρητική προσέγγιση αλλά μία βίωση της αναγκαιότητας και της σπουδαιότητας να αποτελούμε ενεργά μέλη μίας ομάδας. 


Ο ιστοχώρος Playmeo αποτελεί μία ψηφιακή βιβλιοθήκη παιχνιδιών γνωριμίας και "χτισίματος" ομάδας. Είτε είστε εκπαιδευτικός, είτε εκπαιδευτής αποτελεί μία πηγή με ποικιλία δραστηριοτήτων αλλά και παιχνιδιών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δική σας ομάδα.

Τα παιχνίδια που προτείνονται βασίζονται σε μια βιωματική μεθοδολογία μάθησης, στη διασκέδαση και στο γεγονός πως μέσα σε μία αυθεντική δραστηριότητα όπως το παιχνίδι μαθητές/ τριες, εκπαιδευτικοί αλλά και εκπαιδευόμενοι θα εμπλακούν πιο ενεργά και θα αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες γνωρίζοντας καλύτερα των συμμαθητή/τρια ή συνεργάτη. Ο δημιουργός του ιστοχώρου ο Mark Collard  είναι γνωστός εκπαιδευτής αλλά και συγγραφέας του βιβλίου "Serious Fun" συγκεντρώνει στον ιστοχώρο μία σειρά ανά κατηγορίες παιχνιδιών αλλά και δραστηριοτήτων που στόχο έχουν το δέσιμο μίας ομάδας και τη βαθύτερη κατανόηση της έννοιας της ομαδικότητας.

Για κάθε παιχνίδι, παρέχονται οδηγίες βήμα προς βήμα στον ιστότοπο  με ένα αρχείο  PDF, ή μέσω ενός εκπαιδευτικού βίντεο που δείχνει το παιχνίδι και πως αυτό εξελίσσεται καθώς και άλλες ιδέες για προεκτάσεις του παιχνιδιού αυτού.  Ενημέρωση: 04-02-2020 00:40 | Αρχείο Κατηγορίας Ιστοχώροι