Μαθαίνοντας για την πρόληψη καταστροφών


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Η έννοια της εκπαίδευσης στην αντιμετώπιση φυσικών φαινομένων ή καταστροφών είναι γνωστή σε επαγγέλματα που σχετίζονται άμεσα όπως νοσηλευτές, πυροσβέστες, στρατιωτικοί αλλά και εκπαιδευτικοί. Τα τελευταία χρόνια και ειδικά οι εξελίξεις και τα συχνά πλέον καιρκά φαινόμενα έκαναν ορατή την ανάγκη για εκπαίδευση ανηλικών δηλαδή μαθητών προκειμένου από μικρή ηλικία να εξοικειωθούν με δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να κληθούν να αντιμετωπίσουν.


Η Διεθνής Στρατηγική του Ο.Η.Ε. για τη Μείωση των Καταστροφών (UNISDR) και η  UNICEF δημιούργησαν ένα εκπαιδευτικό υλικό για παιδιά με τίτλο «Μαθαίνοντας για την πρόληψη καταστροφών». Περιλαμβάνει ένα επιτραπέζιο παιχνίδι το “Riskland’ όπου οι παίχτες μαθαίνουν για το τι μπορούν να κάνουν για να μειώσουν τις επιπτώσεις των καταστροφών απαντώντας σε ερωτήσεις και προχωρώντας κατά μήκος ενός μονοπατιού. Παράλληλα με αυτό το παιχνίδι στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής υπάρχει εκπαιδευτικό υλικό και παιδαγωγικό βιβλίο για τις καταστροφές, οι κάρτες και οι κανόνες του παιχνιδιού καθώς και ο χώρος αποθήκευσης.

Επιπλέον, στον ξενόγλωσσο ιστοχώρο του παιχνιδιού Riskland μπορείτε να βτείτε επιπλέον υλικό ανά ενότητα για τις φυσικές καταστροφές.Ενημέρωση: 04-11-2019 07:46 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία