Ψηφιακά βιβλία με το MyStorybook


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.comΟι ψηφιακές ιστορίες είναι μία ακόμα συγχρονη μορφή της αφήγησης. Η ιστορία και η ανάγη των ανθρώπων για τη δημιουργία ή την αφήγησή της υπάρχει από την αρχή της ιστορίας του ανθρώπινου είδους και συνεχιζει να μεταμορφώνεται ακολουθώντας την πορεία και της τεχνολογικής ανάπτυξης. 


Οι μαθητές τη σημερινή εποχή έχουν ποικίλα εργαλεία στα χέρια τους τόσο παραδοσιακά όπως το μολυβι και το χαρτί όσο και τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία. Η δημιουργικότητα αλλά και η επινοητικότητά τους βρίσκουν διέξοδο ανάμεσα και στα δύο αυτά δημιουργώντας ιστορίες και εμπλουτίζοντάς τες μέσ από αυτά τ αεργλεία. Το MyStorybook είναι ένα ψηφιακό διαδικτυακό εργαλείο  που οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να κατασκευάσουν και να μοιραστούν τα δικά τους βιβλία ιστοριών. Η ευκολία στη χρήση του αλλά και η δυνατότητα διαμοοιρασμού της ιστορίας είναι τα δύο βασικά χαρακτηριστικά που το έχουν κάνει γνωστό στην εκπαιδευτική κοινότητα που δείχνει μία προτίμηση σε αυτό.

Ο χρήστης θα δημιουργήσει τις ιστορίες από το μηδέν, ξεκινώντας από το εξώφυλλο του βιβλίου όπου θα επιλέξει τον τίτλο, στη συνέχεια από τη βιβλιοθήκη γραφικών θα χρησιμοποιήσει χαρακτήρες, εικόνες, διαφορετικό φόντο και σχέδια. Στη συνέχεια όταν η ιστορία είναι έτοιμη δημοσιεύεται στο διαδίκτυο και με μικρό αντίτιμο μπορεί και να εκτυπωθεί ως κανονικό βιβλίο.

 Ενημέρωση: 20-08-2019 06:21 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία