Ζωγραφίζοντας ...άμεσα


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.comΜάθηση και εκπαίδευση δεν είναι συνώνυμα μόνο με μαθηματικά, γλώσσα και θεωρία αλλά και με την έννοια της τέχνης της ζωγραφικής, του σκίτσου και κυρίως τον αυθόρμητο σχεδιασμό πραγμάτων και καταστάσεων όπως το αντιλαμβάνεται ο μαθητής. 


Το AutoDraw είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο που επιτρέπει στον χρήστη να σχεδιάσει ό,τι θέλει και έχει φανταστεί αναπτύσσοντας μαζί του μία αλληλεπιδραστική σχέση αφού ως εργαλείο και με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης προσπαθεί να "μαντέψει" τι ακριβώς ζωγραφίζει ο χρήστης. 

Ο χρήστης αρχίζει με μία κενή οθόνη και ξεκινάει να ζωγραφίζει  κάτι ενώ το AutoDraw του παρέχει μια λωρίδα επαγγελματικά εικονογραφημένων εικόνων για να διαλέξει με βάση του τι πιστεύει το εργαλείο ότι προσπαθεί να σχεδιάσει. 

Κάθε φορά που προστίθενται περισσότερες λεπτομέρειες στο σκίτσο, οι εικασίες του AutoDraw αλλάζουν. Όταν μια εικόνα ταιριάζει με αυτό που ο χρήστης θέλει να σχεδιάσει την επιλέγει και απλά προσθέτει  χρώμα ή αλλάζει το μέγεθος ή γενικά το επεξεργάζεται.

 Ενημέρωση: 21-08-2018 15:07 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία