Δημιουργώντας τρισδιάστατο περιεχόμενο


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Τα νέα εργαλεία και οι εφαρμογές που αναπτύσσονται δίνουν όλο και περισσότερες και πιο σύγχρονες δυνατότητες στον χρήστη. Η δημιουργία και ο διαμοιρασμός περιεχομένου είναι μία σύνηθης εκπαιευτική πρακτική  που οι περισσότεροι χρησιμοποιούν δημιουργώντας πλέον τα δικά τους εργαλεία και περιεχόμεα. 


Το εργαλείο Patches είναι ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο που επιτρέπει στο χρήστη να δημιουργεί σκηνές εικονικής πραγματικότητας. Συγκεκριμένα, διαθέτει μια βιβλιοθήκη γραφικών με χαρακτήρε, ζώα, κτήρια ή καθημερινά αντικείμενα όπου ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει προκειμένου να σχηματίσει το σκηνικό δράσης του.  Η λειτουργία του είναι απαλή και βασίζεται στη τεχνική drag and drop διαθέτει δηλαδή περιβάλλον χρήσης με πλακίδια-εικονίδια. 

Όταν ολοκληρωθεί η σκηνή το περιεχόμενο δημιουργείται ο συνδεσμος προεκειμένου να είναι ορατό σε τρισδιάστατη μορφή. Οι εφαρμογές αυτού του εργαλείου στην εκπαίδευση χρησιμεύει στη γεωμετρία, στη φυσική ακόμα και στην ιστορία ή τη βιολογία. Ενημέρωση: 27-03-2018 10:57 | Αρχείο Κατηγορίας Εργαλεία