Γιατί υπάρχουν τα trolls στα social media;


Κατηγορία: Έρευνες
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Στην εποχή των social media, μία από τις φυλές του διαδικτύου είναι τα trolls και το έχουν κερδίσει με το σπαθί τους. Τι είναι τα trolls; Είναι χρήστες του διαδικτύου που επίτηδες γράφουν προκλητικά, ανόητα και εκτός θέματος σχόλια, όπου μπορούν, για να φέρουν αναταραχή στην διαδικτυακή συζήτηση και να προκαλέσουν αντιδράσεις από άλλους χρήστες. Τι ωθεί όμως τους χρήστες να γίνουν trolls;


Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Lancaster, τα trolls είναι κάθε ηλικίας και υποβάθρου, παρά την εικόνα που έχουμε ότι είναι κυρίως νέοι άνθρωποι. Οι περισσότεροι συμπεριφέρονται έτσι γιατί απλά βαριούνται, σύμφωνα με την έρευνα, και όσο περνάει ο καιρός γίνονται όλο και πιο δύσκολο να τα ξεχωρίσεις.


 


Το άρθρο δίνει 7 σημάδια που μπορείτε να δείτε και να ξεχωρίσετε ότι κάποιος χρήστης είναι troll. Για παράδειγμα οι αφελείς ερωτήσεις αλλά και οι επικίνδυνες συμβουλές προς άλλους χρήστες είναι χαρακτηριστικά σημάδια. Επίσης η επιθετικότητα αλλά και επανάληψη των ίδιων αναρτήσεων σε διαφορετικές κοινότητες είναι επίσης πράγματα που πρέπει να μας προβληματίσουν.

Ετικέττες: trolls, internet, social media, facebook, forums


Ενημέρωση: 01-07-2013 09:25 (Δημιουργία: 30-06-2013 18:54) | Αρχείο Κατηγορίας Έρευνες