Η ανανέωση των status στο Facebook δείχνει διαφορετικά είδη χρηστών.


Κατηγορία: Μελέτες
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Μπορεί ένας τέτοιος διαχωρισμός χρηστών να φαίνεται απλός ίσως και διασκεδαστικός αλλά αν προσέξουμε καλύτερα τις ανανεώσεις των status στο Facebook θα δούμε να προβάλλουν από πίσω κατηγορίες χρηστών που όλοι έχουμε ανάμεσα στους φίλους μας. Ακόμα μπορούμε να διακρίνουμε και κάποια μοτίβα χρήσης του κοινωνικού δικτύου.


Όλοι λίγο πολύ κάνουμε ανανεώσεις της κατάστασής μας στο Facebook γράφοντας σημαντικά και ασήμαντα πράγματα. Κάποια θέλουμε να τα θυμόμαστε και κάποια άλλα όχι. Υπάρχουν όμως και χρήστες που ανανεώνουν την κατάστασή τους κάθε ένα λεπτό, με κάθε λεπτομέρεια για το τι κάνουν και που δείχνουν ξεκάθαρα ότι έχουν μπερδέψει τη χρήση του Facebook με τα προσωπικά μηνύματα ή με άλλες υπηρεσίες.


 


Υπάρχουν ακόμα οι χρήστες που θέλουν να δείχνουν ότι κάνουν κάτι περίεργο ή πρωτότυπο, οι χρήστες που ζουν έντονη συναισθηματική ζωή, αυτοί που είναι απαισιόδοξοι και παραπονιούνται συνεχώς αλλά και οι πολιτικοί επαναστάτες, οι οποίοι ποτέ δεν κάνουν κάτι άλλο πιο πρακτικό και χειροπιαστό πέρα από αυτήν την ανανέωση.


 


Εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε;

Ετικέττες: facebook, status, update, social networks


Ενημέρωση: 28-11-2011 09:34 (Δημιουργία: 27-11-2011 17:36) | Αρχείο Κατηγορίας Μελέτες