Ο πρώτος Φιλοξενούμενος Βικιπαιδιστής σε Πανεπιστήμιο είναι γεγονός


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Ένας λάτρης της ελεύθερης, συνεργατικής και online εγκυκλοπαίδειας, ο 24χρονος Kevin Gorman, προσελήφθη από το πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ, προκειμένου να εκπαιδεύσει - καταρτίσει μαθητές και καθηγητές του ιδρύματος στις εργασίες έρευνας και συγγραφής στη Wikipedia


Μέχρι τώρα, Φιλοξενούμενοι Βικιπαιδιστές (Wikipedians-in-residence) έχουν εκχωρηθεί σε περισσότερα από 50 πολιτιστικά ιδρύματα, όπως το Βρετανικό Μουσείο, η Προεδρική Βιβλιοθήκη Gerald Ford και τα Εθνικά Αρχεία των ΗΠΑ.


 


Σύμφωνα με τον Gorman πολλοί μαθητές είχαν αρχικά αντισταθεί στο έργο της Wikipedia, επειδή δεν ήθελαν η δουλειά τους να βρίσκεται σε δημόσια θέα. Αλλά μόλις αντιλήφθηκαν τον πιθανό αντίκτυπο των προσπαθειών τους, ενθουσιάστηκαν.


 


Η Wikipedia, δε δέχεται πρωτογενή έρευνα. Αντ 'αυτού, μια στρατιά εθελοντών συντακτών, που εργάζονται σε περισσότερες από 200 γλώσσες, συνοψίζει ό, τι έχει ήδη δημοσιευθεί αλλού και παρέχει υπερ-συνδέσεις σε αυτές τις πηγές. Στο πνεύμα της ανταλλαγής γνώσεων, ο Gorman, στον νέο του ρόλο, σκοπεύει να γράψει τις κατευθυντήριες γραμμές για το σχεδιασμό και την εφαρμογή εργασιών στη λογική της Wikipedia και να τις δημοσιεύσει online ώστε εκπαιδευτές σε όλο τον κόσμο να μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν.



Ενημέρωση: 21-03-2014 09:07 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις