Τι πρέπει να ξέρουν οι μαθητές σε έναν ψηφιακό κόσμο;


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Αφού το διαδίκτυο είναι η πραγματικότητά μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια και τα παιδιά γεννιούνται και μεγαλώνουν σε αυτό, πρέπει όλοι να είμαστε σίγουροι ότι τους δίνουμε τα κατάλληλα εφόδια ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε έρθει στον δρόμο τους. 


Η λίστα με τα πράγματα που πρέπει να προσέξουν θα μπορούσε να συμπληρώνεται συνεχώς και πάλι να μην είναι ολοκληρωμένη. Οι λεπτομέρειες είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται καθώς αλλάζουν τα δεδομένα και οι συνθήκες συνεχώς. Στο σημερινό άρθρο λοιπόν θα βρείτε 63 τέτοια πράγματα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους μαθητές μας να αισθανθούν πιο ασφαλείς στο διαδικτυακό χάος που έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά. 

 

Η λίστα περιλαμβάνει 63 πράγματα που οργανώνονται σε 13 μεγάλες κατηγορίες για καλύτερη ανάγνωση και κατανόηση. Υπάρχουν, ανάμεσα σε άλλες, η πολύ σημαντική κατηγορία της πληροφόρησης, αυτή της κοινωνικοποίησης, της ψηφιακής συμμετοχής, των κοινωνικών κανόνων και της σημασίας του τρόπου που μιλάμε και γράφουμε. Ενημέρωση: 17-06-2021 08:40 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα