Όταν οι μαθητές θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο...


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Στη σχολική καθημερινότητα υπάρχουν πάντα θέματα που είναι κάπως πιο βαρετά από τα υπόλοιπα και πρέπει να γίνουν με συγκεκριμένο τρόπο και ρυθμό. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας όμως, κάποια άλλα γίνονται εξαιρετικά ενδιαφέροντα και «προκαλούν» τους μαθητές να λειτουργήσουν έξω από τα στεγανά μιας παραδοσιακής διδασκαλίας. Με αυτόν τον τρόπο και τα παιδιά θέλουν να συμμετέχουν αλλά και αυτό που κάνουν έχει πρακτικό αποτέλεσμα, μια επίδραση στον κόσμο. 


Πολλοί εκπαιδευτικοί έχουν καταλήξει ότι ένας τρόπος να κρατήσουν το ενδιαφέρον των μαθητών τους είναι να τους εμπλέξουν σε projects που έχουν να κάνουν με τον κόσμο γύρω τους αλλά και που απαιτούν την ενεργή παρουσία και συμμετοχή τους. 

 

Οι μαθητές είναι πολύ πιο ενημερωμένοι από όσο πιστεύουμε για το τι γίνεται στην κοινωνία και δεν είναι λίγες οι φορές που θέλουν να κάνουν κάτι για να αλλάξουν τις αδικίες και τα κακώς κείμενα, είτε γενικά είτε και πιο συγκεκριμένα στις τοπικές τους κοινότητες. Είναι δηλαδή μικροί πολίτες που θέλουν να ασκήσουν τα δικαιώματά τους και να βοηθήσουν στη διαμόρφωση της καθημερινής πολιτικής. 

 

Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον σημερινό άρθρο και πάρτε ιδέες για το τι μπορείτε να κάνετε με τους μαθητές σας!



Ενημέρωση: 12-10-2017 07:08 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα