Εφαρμογή που κάνει τις εφημερίδες… κατάλληλες για παιδιά


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Πολλές φορές το περιεχόμενο των εφημερίδων δεν είναι κατάλληλο «δια ανηλίκους». Ωστόσο, μία ιαπωνική εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality), μετατρέπει τα δημοσιεύματα των εφημερίδων σε ιστορίες με πιο φιλική εμφάνιση προς τα παιδιά.


Η εφαρμογή αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία σε μια συνεργασία της εφημερίδας Tokyo Shimbun και της διαφημιστικής εταιρίας Dentsu. Καλείται AR News και λειτουργεί κρατώντας το smartphone πάνω από την εφημερίδα όχι μόνο για να διαβάσεις μια πιο παιδική εκδοχή ενός δημοσιεύματος αλλά και για να δεις διασκεδαστικά animation που βοηθάνε να τονιστούν τα βασικά σημεία και εξηγούν δύσκολες λέξεις και έννοιες του άρθρου στα παιδιά.

 

 

 

Στόχος της εφαρμογής είναι να μεταμορφώσει «βαρετά» θέματα όπως τα κοινωνικά ζητήματα, η οικονομία και η πολιτική, σε ενδιαφέρουσες ιστορίες για τα παιδιά. Σύμφωνα με τον Paul Bradshaw, λέκτορα και blogger με ειδίκευση στην επίδρασης της νέας τεχνολογίας στη δημοσιογραφία, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ιδέα: «Είναι κάτι για το οποίο γίνονταν συζητήσεις εδώ και πολύ καιρό, σχετικά με τους διαφορετικούς τρόπους παρουσίασης υλικού, ανάλογα με τον εκάστοτε χρήστη… Το ερώτημα είναι τα παιδιά θα ενδιαφερθούν για τα ίδια θέματα που ενδιαφέρονται και οι ενήλικες, ακόμα και όταν αυτά παρουσιάζονται με διαφορετικό τρόπο;»



Ενημέρωση: 15-02-2013 09:39 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις