Θόλωμα Προσώπου: όταν το οπτικό υλικό απαιτεί ανωνυμία


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Δεδομένου ότι οι πολίτες εξακολουθούν να διαδραματίζουν έναν κρίσιμο ρόλο στην παροχή ειδήσεων από όλο τον κόσμο, το YouTube έχει δεσμευθεί να δημιουργήσει ακόμα καλύτερα εργαλεία για να τους βοηθήσει. Προκειμένου λοιπόν να προστατεύσει ακτιβιστές από τέτοια προβλήματα, η υπηρεσία εγκαινίασε τη λειτουργία "Blur All Faces" που επιτρέπει το θόλωμα των προσώπων σε βίντεο με το πάτημα ενός κουμπιού.


Είτε θέλετε να μοιραστείτε ευαίσθητο υλικό διαμαρτυρίας, χωρίς να προβληθούν τα πρόσωπα των ακτιβιστών που εμπλέκονται, είτε θέλετε να μοιραστείτε το νικητήριο γκολ ενός 8χρονου, χωρίς να φανούν τα πρόσωπα των παιδιών στον κόσμο, το θόλωμα προσώπων είναι ένα πρώτο βήμα προς την παροχή οπτικής ανωνυμίας για βίντεο στο YouTube και στο διαδίκτυο γενικότερα.


 


Μόλις επιλέξετε το βίντεο που θέλετε να επεξεργαστείτε η διαδικασία είναι η εξής: Manager->Edit->Enhancements->Additional Features του YouTube και κλικ στο κουμπί “Apply” κάτω από την επιλογή Blur All Faces. Η λειτουργία δεν είναι ακόμα 100% ακριβής. Αντιμετωπίζει μερικές φορές δυσκολία στην ανίχνευση των προσώπων ανάλογα με τη γωνία, το φωτισμό, τα εμπόδια και την ποιότητα των βίντεο και μπορεί το αποτέλεσμα να μην είναι κομψό. Επιπλέον, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν υπάρχει επιλογή των προσώπων που θέλει κανείς να θολώσει, κατά γενική ομολογία όμως λειτουργεί καλά.


 


Επειδή το υλικό που έχει να κάνει με ανθρώπινα δικαιώματα δημιουργεί νέους κινδύνους για όσους δημοσιεύουν τα βίντεο, αλλά και για εκείνους που πρωταγωνιστούν σε αυτά, είναι σημαντικό να βρίσκονται τρόποι για να προστατεύονται και οι δύο πλευρές.



Ενημέρωση: 20-07-2012 09:11 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις