Ανθίζει η επιχείρηση των ηλεκτρονικών φροντιστηρίων!


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Είναι αναμενόμενο ότι με την εξέλιξη της τεχνολογίας, κάποια πράγματα που θεωρούνται παγιωμένα, αρχίζουν να αλλάζουν. Για παράδειγμα τα φροντιστήρια για το σχολείο, στα οποία απευθύνονται οι μαθητές για να επιτύχουν καλύτερες βαθμολογίες. Είναι δυνατόν σε μια δικτυωμένη γενιά, στη γενιά του Facebook, να μένουν οι φροντιστές στην offline πραγματικότητα;


Έτσι δημιουργείται η επιχείρηση των διαδικτυακών φροντιστηρίων που είναι η νέα μόδα σε Αμερική και Αγγλία και σίγουρα δεν θα αργήσει να επεκταθεί και σε άλλες χώρες.


 


Αντί οι φροντιστές να πηγαίνουν στα σπίτια των μαθητών, όπως συνηθιζόταν μέχρι τώρα, κανονίζουν ένα διαδικτυακό ραντεβού μαζί τους και κάνουν το μάθημα μέσω βίντεο ή skype. Τα παιδιά είναι περισσότερο εξοικειωμένα με τις νέες τεχνολογίες και προτιμούν να μην είναι πρόσωπο με πρόσωπο με τον καθηγητή τους.


 


Ολόκληρες επιχειρήσεις έχουν χτιστεί πάνω στα διαδικτυακά μαθήματα, με ποικιλία τιμών και υπηρεσιών, αλλά το μεγάλο μειονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχει έλεγχος με αποτέλεσμα πολλοί από τους γονείς να μην είναι ευχαριστημένοι με την ποιότητα του μαθήματος.



Ενημέρωση: 24-01-2012 08:55 (Δημιουργία: 23-01-2012 18:15) | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις