Ας γίνουμε Πρεσβευτές για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου!


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Το 2016 και πιο συγκεκριμένα στις 9 Φεβρουαρίου γιορτάζεται για 13η χρονιά στη χώρα μας η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Για πρώτη φορά γιορτάστηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 2004 σε 16 αρχικά χώρες ενώ πλέον ο αριθμός των χωρών που συμμετέχουν ξεπερνά τις 100. 


Από το 2014 και μετά η δράση αυτή δεν προάγει μόνο το ασφαλές διαδίκτυο αλλά μας καλεί να παίξουμε ενεργό ρόλο στη δημιουργία ενός καλύτερου διαδικτύου. 


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και η ανακοίνωση "τα παιδιά και οι νέοι με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και των κηδεμόνων τους μπορούν να αναλάβουν το δικό τους ρόλο στην δημιουγία ενός καλύτερου Διαδικτύου με το να είναι ευγενικοί, να σέβονται τους άλλους, να προστατεύουν τη διαδικτυακή φήμη -τη δική τους και των άλλων- και να αναζητούν θετικές, δημιουργικές ευκαιρίες. Επίσης, είναι σημαντικό να συμβάλλουν στην καταπολέμηση των αρνητικών πτυχών του Διαδικτύου παίρνοντας ενεργή θέση κατά του εκφοβισμού και κάθε είδους απαράδεκτης (διαδικτυακής) συμπεριφοράς, και να αναφέρουν ακατάλληλο και παράνομο περιεχόμενο".


Επίσης, υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση προς τους μαθητές "να δημιουργήσουν έως οκτάστιχα ποιήματα, με έως 5 λέξεις ανά στίχοπου αφορούν στην καταπολέμηση της ρητορικής μίσους ή του εκφοβισμού / παρενόχλησης στο Διαδίκτυο. 

Ετικέττες: security, internet, students


Ενημέρωση: 23-12-2015 18:08 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις