«Η δική μου πόλη»: Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού!


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Μαριάνα Πουτακίδου - marpout@gmail.com


Πραγματοποιήθηκε ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού με θέμα «Η δική μου πόλη», από το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, με τη βοήθεια της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ).


Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά και δασκάλους και από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, να αναπτύξουν το ταλέντο τους, τη φαντασία τους και τις επιστημονικές τους δεξιότητες για να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο η οποία θα  προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού «H δική μου πόλη».


Ένα εργοστάσιο διαχωρισμού ανακυκλώσιμων υλικών από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, ένα τελεφερίκ προς το αστεροσκοπείο της Πεντέλης από το 3ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας καθώς και μια κυλιόμενη ράμπα από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σούδας ήταν οι κατασκευές που ξεχώρισαν και νίκησαν στο διαγωνισμό. O διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα.



Ενημέρωση: 16-04-2015 22:37 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις