Παιχνίδια και μάθηση


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Η τεχνολογία έχει αγκαλιαστεί πλήρως από τη νέα γενιά και για πολλούς αποτελεί και φυσικό τρόπο και στοιχείο της καθημερινότητας και του περιβάλλοντος. Ιδιαίτερα οι εφαρμογές για μουσική αλλά και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια έχουν κερδίσει την προτίμηση των παιδιών και εφήβων.
Πολλοί νέοι και έφηβοι ασχολούνται με παιχνίδια είτε ψηφιακά είτε στο διαδίκτυο.
Μερίδα εκπαιδευτικών και γονέων έχουν επιφυλάξεις για τον χρόνο που αφιερλωνουν αλλά και για τον βαθμό εμπλοκής τους στην πλοκή του παιχνιδιού καθώς και πολλούς ακόμα σημαντικούς παράγοντες που έχουν αποδεικτέι ότι επηρεάζουν τα παιδιά. Ωστόσο, σημαντικές έρευνες αλλά και εκπαιδευτικές παρεμβάσεις απέδειξαν ότι τα ψηφιακά παιχνίδια αλλά και τα λεγόμενα casual games μπορούν να εξυπηρετήσουν και εκπαιδευτικούς σκοπούς.
Στο σημερινό άρθρο του εκπαιδευτικού ιστοχώρου http://www.educatorstechnology.com Νέο παράθυρο αναδημοσιεύεται ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον infographic Που αναφέρεται και στις θετικές επιτπώσεις των παιχνιδιών στη μάθηση αλλά και στη διαδικασία σκέψης και στρατηγικής για τους μαθητές. Η συγκεκριμένη απεικόνιση μπορεί απλά να αποτελέσει αφορμή για συζήτηση και προβληματισμό για το τι μποορύν να προσφέρουν τα παιχνίδια ή για το διαφορετικό προφίλ των παικτών από το σύνηθες που έχει η πλειοψηφία.


Ενημέρωση: 08-08-2013 14:00 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα