Εκπαιδεύοντας τεχνολογικά


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Η εκπαιδευτική τεχνολογία είναι μία πραγματικότητα σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης σηματοδοτώντας μία νέα εποχή όπου η τεχνολογία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης με διαφορά τον τρόπο ενσωμάτωσης της σε κάθε γνωστικό αντικείμενο.


Στο άρθρο που ακολουθεί ο Jeff Dunn αναδημοσιεύει το άρθρο του Allan Carrington όπου με ένας λιτό και οπτικό τρόπο ουσιαστικά συνθέτει του τι ακριβώς σημαίνει η εμπλοκή της τεχνολογίας στη μάθηση.
Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά παραθέτει σχεδόν όλα τα σύγχρονα συνεργατικά εργαλεία του διαδικτύου 2ης γενιάς και του τρόπου που καθένα από αυτά μπορεί να αξιοποιηθεί εκπαιδευτικά.
Ο τροχός όπως τον χαρακτηρίζει ο Jeff Dunn δίνει στον αναγνώστη μία πληθώρα επιλογών χωρίς να περιορίζεται απλά στη χρήση μόνο των iPads βοηθώντας έτσι στο να εντοπιστούν τα εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά των εργαλείων αλλά και ο τρόπος εμπλοκής τους στην τάξη.Ουσιαστικά αυτή είναι η δεύτερη και ανανεωμένη έκδοση αυτού του τροχού αφού ο Allan Carrington ανανεώνει συνεχώς το συγκεκριμένο άρθρο (το πρώτο άρθρο βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.unity.net.au/allansportfolio/edublog/?p=324 Νέο παράθυρο).
Επομένως, αναφορά γίνεται από τα πιο γνωστά εργαλεία όπως το skype ή τα Google docs μέχρι τα πιο εξειδικευμένα όπως survey αυτό όμως που είναι σημαντικό είναι ότι κάθε εργαλείο ο εκπαιδευτικός το αξιολογεί, το κατανοεί πρώτα ο ίδιος και σχεδιάζει για να το εφαρμόσει στην τάξη.



Ενημέρωση: 29-05-2013 10:50 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα