Εκπαίδευση και τεχνολογία


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com



Η αλήθεια είναι πως οι εξελίξεις στον εκπαιδευτικό χώρο σε ό,τι αφορά στην εκπαίδευση είναι ραγδαίες και άμεσες. Σταδιακά νέα εργαλεία και εφραμογές κάνουν την εμφάνισή τους.
Παράλληλα, με τις νέες εφαρμογές και ιστοχώρους, εμφανίζονται μία σειρά από νέα τεχνολογικά προϊόντα τα οποία διεκδικούν τη δική τους θέση στη σχολική αίθουσα.
Στο άρθρο που ανάρτησε ο K. Walsh στον ιστοχώρο EmergingEdTech ασναφέρει το σημαντικό δεκάλογο που θα πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να ενσωματώσουν στο μάθημά τους την τεχνολογία της εποχής μας.
Έτσι αναφέρει ως εκπαιδευτική τεχνολογία της σύγχρονης εποχής τα αναμενόμενα Ipads και κινητά τηλέφωνα, τις εφαρμογές clouds αλλά και τους εννοιολογικούς χάρτες, τη σταδιακή "παιχνιδοποίηση" με ψηφιακά παιχνίδια της εκπαίδευσης και άλλες γνωστότερες υπηρεσίες του διαδικτύου 2ης γενιάς.
Ο δεκάλογος του παραπάνου άρθρου ουσιαστικά αποτελεί μία βασική σύνοψη των κυριότερων τεχνολογικών μέσων που κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να χρησιμοποιήσει σήμερα στην τάξη του.


Ενημέρωση: 20-09-2012 00:09 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα