Νέο κοινωνικό δίκτυο από τη Microsoft


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Η Microsoft ανακοίνωσε το νέο κοινωνικό της δίκτυο, So.cl, απευθυνόμενο κυρίως σε μαθητές και σπουδαστές. Αφού παρέμεινε σε beta έκδοση και δοκιμάστηκε από φοιτητές και μαθητές για αρκετούς μήνες, ανοίγει τις πύλες του για όλους τους χρήστες.
Στο So.cl οι σπουδαστές μπορούν να χτίζουν κοινότητες με παρόμοιους ερευνητικούς στόχους, να μοιράζονται το υλικό της έρευνας τους (κείμενο, φωτογραφίες, video) και να το επεξεργάζονται ομαδικά. Επιπλέον, μπορούν να οργανώνουν ομαδικές παρακολουθήσεις περιεχομένου -τα λεγόμενα video-parties- και να σχολιάζουν αυτά που βλέπουν σε πραγματικό χρόνο.
Ουσιαστικά αποτελεί μια μετεξέλιξη του Microsoft’s FUSE labs και ο κοινωνικός του χαρακτηρας δεν παρομοιάζεται τόσο με τον κοινωνικό χαρακτήρα του Facebook ή του Twitter αντίθετα θεωρείται ως μία επιπλέον δυνατότητα ακόμα και με εισαγωγή Open ID από τον λογαριασμό του μαθητή και του φοιτητή από το FAcebook ή το Twitter.
Μάλιστα οι υπεύθυνοι για τη δημιουργία του So.Cl πως δεν περιμένουν και ουτε αποτελεί στόχο τους οι φοιτητές να σταματήσουν να χεησιμοποιούν γνωστά δίκτυα όπως το Facebook, το Twitter, ή το LinkedIn τονίζοντας πως βασικός στόχος είναι ο διαμοιρασμός γνώσεων, πληροφοριών και ο πειραματσμός των μαθητών με νέα εργαλεία.


Ενημέρωση: 22-05-2012 10:28 | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα