Αν χρησιμοποιηθούν σωστά τα συλλογικά εργαλεία ενισχύουν τη μάθηση;


Κατηγορία: Άρθρα
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Τα συλλογικά μέσα και τα συλλογικά εργαλεία αναπτύσσονται, εξελίσσονται και βέβαια χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό από νέους, έφηβους ακόμα και παιδιά. Η πραγματικότητα αυτή είναι και ο βασικός λόγος που θα πρέπει να εξετάζεται και να ερευνάται η μαθησιακή τους προέκταση.
Ακούγοντας τη φράση νέα μέσα ή συλλογικά μέσα και ερκαλεία πολλές φορές θεωρούμε πως είναι κάτι από το οποίο πρέπει να προφυλάξουμε τους νέους αλλά και κάτι που αφορά μόνο τη διασκέδαση, την επικοινωνία ή το παιχνίδι.
Ωστόσο, πολλοί είναι οι ειδικοί αλλά και οι καινοτόμοι εκπαιδευτικοί που εντάσσουν και χρησιμοποιούν καθημερινά τα εργαλεία αυτά θέλοντας να εισάγουν στο σχολείο ή το πανεπιστήμιο την καθημερινή τεχνολογική πραγματικότητα των νέων.
Συγκεκριμένα, στο άρθρο του Jeff Dunn αναφέρεται ο τρόπος που το Facebook, το YouTube αλλά και το Twitter μπορούν να ενισχύσουν τη γλωσσική ικανότητα των φοιτητών.
Η συνεχή ενημέρωση, η αναζήτηση φίλων αλλά και άλλων γνωστών δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων εμπεριέχει κυρίως τη χρήση γραπτού λόγου και αυτό από μόνο του είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο.


Ενημέρωση: 10-05-2012 09:58 (Δημιουργία: 09-05-2012 23:59) | Αρχείο Κατηγορίας Άρθρα