Συνεργασία στο...σύννεφο!


Κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Η Google ανακοίνωσε πριν κάποιες μέρες το λανσάρισμα ενός νέου εργαλείου που επιτρέπει τη συνεργασία στο σύννεφο. Θα πείτε, μα αυτό είναι κάτι που γίνεται ήδη, τι διαφορετικό προσφέρει αυτό το εργαλείο; Το διαφορετικό είναι ότι πρόκειται για έναν...πίνακα!


Ο πίνακας αυτός λοιπόν, ένας σχολικός διαδραστικός πίνακας σαν αυτούς που υπάρχουν πλέον σε πολλά σχολεία-τουλάχιστον σαν εμφάνιση, είναι ειδικά σχεδιασμένος από την Google για να επιτρέπει τη συνεργασία και τον αυτοσχεδιασμό, σε πραγματικό χρόνο, ανάμεσα σε ομάδες και συνεργάτες που βρίσκονται μακριά, ακόμα και σε διαφορετικές χώρες. 

 

Ο Jamboard, όπως ονομάζεται ο πίνακας αυτός, μπορεί να συνδεθεί με όλες τις έξυπνες συσκευές, έχει ειδικές εφαρμογές για το χειρισμό του και φυσικά συνδέεται και με όλα τα άλλα προϊόντα της ίδιας εταιρείας (έγγραφα, παρουσιάσεις κλπ). Σε αντίθεση με τους κανονικούς πίνακες που έχουμε συνηθίσει, ο συγκεκριμένος έχει οθόνη αφής, αναγνωρίζει με τι γράφεις και σβήνει με μία απλή κίνηση του χεριού. 

 

Η τιμή του είναι «τσιμπημένη» όπως είναι φυσιολογικό αλλά δεν παύει να σε κάνει να αναρωτιέσαι αν προσφέρει μια ματιά στις τάξεις αλλά και στις επαγγελματικές συναντήσεις του μέλλοντος. 

Ετικέττες: google, board, school, collaboration, cloud


Ενημέρωση: 27-10-2016 06:12 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις