Έξι εργαλεία για εύκολο...κώδικα


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com



Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από 15 έως 23 Οκτωβρίου 2016. Ακόμα μία χρονιά οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν τόνισαν τη μαθησιακή αξία του κώδικα από πολύ μικρή ηλικία.


Είναι γεγονός πως ακούγοντας τη λέξη κώδικας εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς θεωρούν πως είναι κάτι μαθησιακά ακατόρθωτο και δυσνόητο που περισσότερο θα μπερδέψει παρά θα οφελήσει. Ωστόσο στις μέρες μας οι δυνατότητες που παρέχουν τα νέα εργαλεία στο χρήστη είναι περισσότερες και κυρίως ευκολότερες. Ειδικότερα, όπως αναφέρει στο άρθρο του ο Tanner Higgin υπάρχουν εργαλεία ανά ηλικίακή ομάδα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και από πολύ μικρα παιδιά κυρίως λόγω της ευχρηστίας τους. 

Στο άρθρο του προτείνει το γνωστό Scratch, μία πολύ εύχρηστη εφαρμογή λόγω του απεικονιστικού του χαρακτήρα, το πολλά υποσχόμενο Cork The Volcano αλλά και το GameMaker: Studio. Υπάρχουν και πιο κλασικές εφαρμογές όπως CodeMonkey με τη κλασική χελώνα του προγραμματισμού αλλά και το Google CS First που θα χαρακτηρίζονταν περισσότερο ως ένα αναλυτικό πρόγραμμα για τον προγραμματισμό παρά εργαλείο. 



Ενημέρωση: 25-10-2016 06:02 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις